MENÜ  

Álomtánc Hajnival

Miért szeretek táncolni?

Többen megkérdezték már tőllem, hogy miért szeretek Táncolni?
Hát leírtam, az alábbi sorokban némi képpel illusztráva...
 
Miért szeretek táncolni? Mert mikor táncolok, egy másik világba érzem magam, ahol minden tökéletes nincsenek bajok, nincsenek veszekedések vagy gondok. Egy külön univerzum ahol az lehetek, ami akarok, nem számítanak a hegeim a súlyom, csak én, és amit érzek.
 
Van olyan, mikor táncolni kezdek, nem látok magam körül semmit csak fekete falakat és a dal végére veszem észre a körülöttem lévő dolgokat.

A színpad? Nincs annál jobb hely, megmutatni mindent, ami bennem van, az amit megtanultam. Mikor az emberek mosolyognak, drukkolnak, tapsolnak, sikítoznak az egy nagy pluszt ad, érzem, hogy megéri gyakorolni, csinálni.

Mai napig remeg a lábam és a gyomrom fellépés előtt de ez jó érzés az egyik Európa bajnokságon azt mondta egy külföldi koreográfus nem baj amíg ezt érzed megvan benned az alázat a tánc iránt, ezért remélem sose fog elmúlni ez az érzés. 

Ami még sokat ad, hogy tudom, a családomat is a mai napig meg tudom lepni vagy elvarázsolni, a párom mellet megtapasztaltam azt amit mások mellet akikkel együtt voltam nem. Ő igazán büszke rám, erőt ad és támogat ha elkeseredek vagy nem megy akkor is. A mai napig a fülébe súgom tánc előtt mikor egyénizek hogy ezt neked táncolom. 

Ha nem táncolhatnék, szerintem nem is lenne, kerek az életem valami hiányozna, egy üresség lenne benne nem is akarom tudni milyen az. 

Mindenki életébe kell valami a munka és a mindennapi dolgok mellet amitől egy pluszt kap tánc, foci, festés, zene…….stb. És a tanítványok mikor csillogó szemmel nézik mit is csinálok meddig fejlődhetnek ők is. Mindegy nekik is hogy hány évesek hogy ducik e vagy pálcikák ez jó mert megtanítottam nekik hogy fogadják el magukat és ne vegyék fel a bántásokat. 

Tovább adni a tudást a legjobb dolog a világon látod ahogy fejlődnek és hogy ugyan olyan remegő lábbal lépnek színpadra mint én de élvezik és ez csodálatos. Ha nem jön össze ott vagy és vigasztalod majd mindent megteszel hogy legközelebb jobb legyen ha sikerül nekik boldog vagy de büszke mindig akár sikerül akár nem te velük örülsz és velük sírsz. 

Reméled hogy ha nem is mindenki de legalább néhányan majd átveszik amit te csinálsz és ahogy te csinálod és ugyan azt az érzést kapják meg tőle mint te. 

Ezt jelenti nekem a tánc: élet, öröm, vidámság , kihívás , csalódás , győzelem ,sírás, 
mosolygás , elismerés, és szűnni nem akaró tudásvágy...